Spolehlivým zabijákem orgasmu je nevyspání

Pokud se kvalitně nevyspíte, můžete si o bouřlivém orgasmu nechat leda zdát. Ženy bojující se spánkovou deprivací mají dvojnásobnou míru sexuální dysfunkce!

Všechno je tak, jak má být. Romantická atmosféra by se ve svitu svíček dala krájet a vzduch voní afrodiziakálním esenciálním olejem. Nové sexy spodní prádlo už leží na zemi vedle postele a začíná erotické dobrodružství. Ačkoli se ale partner snaží a dělá vše možné i nemožné, aby vás dovedl k uspokojení, orgasmu ne a ne dosáhnout. Proč to jindy jde a dnes vám není přáno?

Něco je tu jinak

Čím více nad tím přemýšlíte, tím vám je vyvrcholení vzdálenější. Znáte ten pocit? Nezbývá, než se upřímně zeptat – jak dobře jste se včera vyspala? Pokud to stálo za starou bačkoru, je vysvětlení této podivné situace jasné. Nedostatek sexuálního uspokojení a neschopnost dosáhnout orgasmu s nespavostí a obecně zhoršenou kvalitou nočního odpočinku úzce souvisí. Potvrzuje to velmi rozsáhlá studie (1), o níž informuje odborný magazín Journal of Psychosomatic Research.

Bdělost jako zabiják potěšení

Z jejích poznatků pak jasně vyplývá, že více než polovina žen bojujících se spánkovou deprivací má s vyvrcholením velké problémy. Pokud jde o muže, ti sice také v tomto směru hlásí určité potíže, ale rozhodně jich není tolik jako příslušnic něžného pohlaví. „Ve srovnání s muži mají ženy kvůli nespavosti přibližně dvojnásobnou míru sexuální dysfunkce,“ shrnuje závěry výzkumu jeho hlavní autor, kterým je lékař a vědecký výzkumník Wilfred Pigeon (2). Když už tedy víte, v čem je problém, můžete této nepříjemnosti snadno předcházet – než dojde na sex, pořádně se vyspěte! S tím vám pomůže pravidelný spánkový režim, fyzická aktivita a omezení kofeinu i alkoholu. Nebojte se ani večerní četby, dechových cvičení, meditace a bylinkových čajů s uklidňujícím působením, jako je levandule, meduňka, kozlík a heřmánek.

Zdroje: (1) www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0022399923003914, (2) www.thesun.co.uk/health/25423164/insomnia-sleep-difficulties-sex-orgasm-problems/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat